Vynikající šlehačková bábovka úžasně jemná, vláčná a nadýchaná recept

Ingredience

  • 250 ml smetany na šlehání
  • 250 g krystalového cukru
  • 3 vejce
  • 300 g hladké mouky
  • 1 bal. prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa
8x
01:00
Střední

Postup přípravy

  1. Vejce rozmícháme se smetanou. Do této směsi přidáme mouku, cukr a prášek do pečiva.
  2. Připravíme si bábovkovou formu, kterou vymažeme a vysypeme moukou.
  3. Do formy nalijeme 2/3 těsta. Potom do zbylého těsta vmícháme kakao a nalijme na světlé těsto. Pomocí špejle můžeme vytvořit z obou barev spirálovitý vzor, bábovka bude ještě krásnější.
  4. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 150-160 stupňů, dokud bábovka není na povrchu zlatavá.

Poznámka

Bábovku můžeme posypat práškovým cukrem nebo ozdobit čokoládovou polevou.

data-matched-content-rows-num="1" data-matched-content-columns-num="3" data-matched-content-ui-type="image_stacked" data-ad-format="autorelaxed"