Bábovku můžeme posypat práškovým cukrem nebo ozdobit čokoládovou polevou.
Vynikající šlehačková bábovka úžasně jemná, vláčná a nadýchaná recept
- Sředně těžká přípava
- 8 porcí
- 1 minuta
Pro 8 porcí
Ingredience
Postup přípravy
- Vejce rozmícháme se smetanou. Do této směsi přidáme mouku, cukr a prášek do pečiva.
- Připravíme si bábovkovou formu, kterou vymažeme a vysypeme moukou.
- Do formy nalijeme 2/3 těsta. Potom do zbylého těsta vmícháme kakao a nalijme na světlé těsto. Pomocí špejle můžeme vytvořit z obou barev spirálovitý vzor, bábovka bude ještě krásnější.
- Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 150-160 stupňů, dokud bábovka není na povrchu zlatavá.