Vynikající čokoládový dort bez mouky, vajíček a pečení recept

Ingredience

  • na polevu
  • 150 gramů kvalitní hořké čokolády
  • 150 ml smetany
  • 50 gramů másla
4x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

  1. V hrnci si smíchejte kondenzované mléko a smetanu a přidejte čokoládu.
  2. Míchejte dokud se čokoláda dokonale neroztaje a nevznikne vám konzistentní hmota.
  3. Když začne směs vřít, odstavte ji z plamene a nalámejte dovnitř máslové sušenky.
  4. Připravte si kruhovou dortovou formu a na spodek přidejte sušenky smíchané s čokoládovou hmotou.
  5. Pomocí lžíce urovnejte povrch a celé to dobře zatlačte.
  6. Abyste vytvořili pěnu, resp. krém, smíchejte v hrnci smetanu s pudinkem a postupujte jako při přípravě klasického pudinku.
  7. Kondenzované mléko přidejte až na závěr.
  8. Pudinkovou hmotu přidejte na vrstvu sušenek s čokoládou a také uhlaďte.
  9. Formu vložte na hodinu do mrazničky.
  10. Zatím si můžete připravit polevu.
  11. Čokoládu, máslo a smetanu smíchejte v hrnci na mírném plameni a celou hmotu nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
  12. Po hodině vyjměte formu z mrazáku a na vrch nalijte čokoládovou polevu.
  13. Dort umístěte do lednice, kde ji nechte odstát další hodinu, případně i déle.