Vynikající čokoládový dort bez mouky, vajíček a pečení recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 26. 01. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. V hrnci si smíchejte kondenzované mléko a smetanu a přidejte čokoládu.
    2. Míchejte dokud se čokoláda dokonale neroztaje a nevznikne vám konzistentní hmota.
    3. Když začne směs vřít, odstavte ji z plamene a nalámejte dovnitř máslové sušenky.
    4. Připravte si kruhovou dortovou formu a na spodek přidejte sušenky smíchané s čokoládovou hmotou.
    5. Pomocí lžíce urovnejte povrch a celé to dobře zatlačte.
    6. Abyste vytvořili pěnu, resp. krém, smíchejte v hrnci smetanu s pudinkem a postupujte jako při přípravě klasického pudinku.
    7. Kondenzované mléko přidejte až na závěr.
    8. Pudinkovou hmotu přidejte na vrstvu sušenek s čokoládou a také uhlaďte.
    9. Formu vložte na hodinu do mrazničky.
    10. Zatím si můžete připravit polevu.
    11. Čokoládu, máslo a smetanu smíchejte v hrnci na mírném plameni a celou hmotu nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
    12. Po hodině vyjměte formu z mrazáku a na vrch nalijte čokoládovou polevu.
    13. Dort umístěte do lednice, kde ji nechte odstát další hodinu, případně i déle.