Vinné cukroví recept

Ingredience

  • 1 Hera (může být i máslo)
  • 25 dkg hladké mouky
  • 5 polévkových lžic bílého vína
  • 1 žloutek
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Mouku prosejte do mísy, udělejte důlek a uložte do něj žloutek.
  2. Přidejte špetku soli, změklý nakrájený tuk, víno a všechny suroviny zpracujte do hladkého těsta.
  3. Těsto nechejte v lednici jeden den odpočinout.
  4. Druhý den vyválejte plát silný asi 2 mm, ze kterého vykrájejte požadované tvary. 
  5. Přeneste je na plech vyložený pečícím papírem a pečte při 160 až 180°C cca 10 minut do růžova, záleží na výkonu vaší trouby.
  6. Horké cukroví obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou.
  7. Dobrou chuť.