Vepřové řízky pečené v troubě se speciálním těstíčkem recept

Ingredience

  • 500 g vepřového masa na řízky
  • sůl 5 vajec
  • 200 g hladké mouky
  • 400 g tvrdého sýra nastrouhaného
3x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme, osušíme a nasolíme.
  2.  

    Maso nejdříve obalíme v mouce, pak vrozšlehaných vajíčkách se špetkou solia pepře, opět v mouce, opět vevajíčkách a nakonec v nastrouhaném sýru.

  3.  

    Přendáme na pekáč vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté trouběpři teplotě 170 stupňů.

  4.  

    Během pečení obrátíme, aby se řízky zapekly i z druhé strany.

  5.  

    Když jsou na povrchu zlatavé, podáváme.

    Dobrou chuť!