Vepřové maso s bramborami a majoránkou, rychlý a snadný recept

Ingredience

  • ½ kg vepřového masa
  • 1 kg brambor
  • 6 stroužků česneku
  • 1 čajová lžička majoránky
  • 1 čajová lžička sladké papriky
  • 1 cibule
  • hrst zeleného hrášku
  • sůl a pepř dle vaší chuti
  • olej
0x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Najemno nakrájenou cibuli osmažte dozlatova na rozpáleném oleji.
  2. Odložte ji stranou a do výpeku vložte maso nakrájené na malé kostky.
  3. Zprudka krátce orestujte, přidejte rozetřený česnek a usmaženou cibuli, přisypte majoránku, sladkou papriku, pepř a sůl.
  4. Vše krátce osmahněte a podlijte vodou.
  5. Přikryjte poklicí a vařte doměkka.
  6. Jakmile je maso měkké, cca za 40 minut, přidejte hrášek a duste dalších 15 až 20 minut.
  7. Pokud se vám zdá, že máte již málo šťávy, mírně podlijte vodou.
  8. Mezi tím si očistěte brambory a nakrájejte je na kostky zhruba stejně velké, jako máte maso.
  9. Osolte je a opékejte na oleji doměkka.
  10. Upečenou masovo-zeleninovo směs nakonec promíchejte s brambory a podávejte.
  11. Dobrou chuť.