Vepřové maso pečené v hořčici, jen pár zářezů, česnek, hořčice recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 2 minuty
Dalibor, 10. 11. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Nejlepší je maso nechat marinovat přes noc. Maso omyjeme, osušíme, nakrojíme, marinujeme a necháme ho 24 hodin stát. Následující den stačí jen vložit maso do trouby předehřáté na 180 ° a pečeme asi 1,5-2 hodiny. K přípravě marinády na maso se smíchá po 3 lžíce hořčice pikantní a obecné, lžíci medu, sůl, pepř a pálivé papriky. Do marinády můžeme přidat i trošku vody. Oloupeme česnek a nakrájíme na malé kousky. Nařezané maso naplníme nasekaným česnekem, jako na obrázku níže.
  • Marinádu navrstvíme na maso a posypeme bylinkami a necháme v ledničce přes noc.
  • Na druhý den před pečením vyjmeme z chladničky alespoň dokud se rozehřeje trouba. Obložíme cibulovými kroužky a vložíme do trouby. Nejdříve pečeme přikryté a asi 40 minut před koncem odkryjeme.
  • Pečeme 1,5 - 2 hodiny. Můžeme podávat se salátem. je to perfektně ochucené a přitom jednoduché jídlo!

Klobása ze sklenice v božské směsi recept

chuťovky
120 minut
4.5
(38)
28. 05. 2024 Tomáš

Prezidentské řízky recept

hlavní chody
80 minut
4.8
(43)
28. 05. 2024 Tomáš

Nadýchaná tvarohová pizza recept

chuťovky
45 minut
4.6
(56)
28. 05. 2024 Tomáš