Vepřové maso pečené v hořčici, jen pár zářezů, česnek, hořčice recept

Ingredience

  • Maso 1 kg (v mém případě vepřová kýta, ale můžete zkusit i krůtí maso)
  • Hořčice pikantní nebo obyčejná (3 lžíce takové a 3 lžíce takové)
  • Med - 1 lžíce
  • Rozmarýn, sůl, pepř, pálivou papriku
  • Česnek 3-4 stroužky
  • cibule
  • trochu vody
4x
02:30
Střední

Postup přípravy

  1. Nejlepší je maso nechat marinovat přes noc. Maso omyjeme, osušíme, nakrojíme, marinujeme a necháme ho 24 hodin stát. Následující den stačí jen vložit maso do trouby předehřáté na 180 ° a pečeme asi 1,5-2 hodiny. K přípravě marinády na maso se smíchá po 3 lžíce hořčice pikantní a obecné, lžíci medu, sůl, pepř a pálivé papriky. Do marinády můžeme přidat i trošku vody. Oloupeme česnek a nakrájíme na malé kousky. Nařezané maso naplníme nasekaným česnekem, jako na obrázku níže.
  2. Marinádu navrstvíme na maso a posypeme bylinkami a necháme v ledničce přes noc.
  3. Na druhý den před pečením vyjmeme z chladničky alespoň dokud se rozehřeje trouba. Obložíme cibulovými kroužky a vložíme do trouby. Nejdříve pečeme přikryté a asi 40 minut před koncem odkryjeme.
  4. Pečeme 1,5 - 2 hodiny. Můžeme podávat se salátem. je to perfektně ochucené a přitom jednoduché jídlo!
data-matched-content-rows-num="1" data-matched-content-columns-num="3" data-matched-content-ui-type="image_stacked" data-ad-format="autorelaxed"