Vepřové maso pečené v hořčici, jen pár zářezů, česnek, hořčice recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 2 minuty
Jan, 10. 11. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Nejlepší je maso nechat marinovat přes noc. Maso omyjeme, osušíme, nakrojíme, marinujeme a necháme ho 24 hodin stát. Následující den stačí jen vložit maso do trouby předehřáté na 180 ° a pečeme asi 1,5-2 hodiny. K přípravě marinády na maso se smíchá po 3 lžíce hořčice pikantní a obecné, lžíci medu, sůl, pepř a pálivé papriky. Do marinády můžeme přidat i trošku vody. Oloupeme česnek a nakrájíme na malé kousky. Nařezané maso naplníme nasekaným česnekem, jako na obrázku níže.
  • Marinádu navrstvíme na maso a posypeme bylinkami a necháme v ledničce přes noc.
  • Na druhý den před pečením vyjmeme z chladničky alespoň dokud se rozehřeje trouba. Obložíme cibulovými kroužky a vložíme do trouby. Nejdříve pečeme přikryté a asi 40 minut před koncem odkryjeme.
  • Pečeme 1,5 - 2 hodiny. Můžeme podávat se salátem. je to perfektně ochucené a přitom jednoduché jídlo!