Vepřové koleno naložené v medové marinádě. Super chuť a snadná příprava recept

Ingredience

  • Vepřové koleno (800–1000 g)
  • 5-6 stroužků česneku
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 1 čajová lžička medu
  • 1 lžíce majonézy
  • 1 malá lžička hořčice
  • 1 čajová lžička koření
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Koleno vyčistěte, umyjte a usušte.
  2. Proveďte hlubší řezy do kůže a vložte stroužky česneku.
  3. Smíchejte všechny ostatní přísady do směsi, kterou taktéž vpracujte pod kůži do masa.
  4. Nechte maso marinovat nejlépe přes noc.
  5. Koleno umístěte do plechu, nebo pekáče a pečte v troubě 2 až 2,5 hodiny při 160-170 stupních.
  6. Po vypnutí trouby nechte maso ještě 30 minut dojít v teple a můžete podávat.