Vanilkový koláček s jablky recept

Ingredience

  • 4-5 středně velkých jablek umytých a nakrájených na plátky
  • ½ šálku kr. cukru – případně méně podle sladkosti jablek (objem šálku 250 ml)
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • ½ bal. prášku do pečiva
  • 2 vejce 1
  • ½ šálku polohrubé mouky
  • Zavařené třešně (volitelné) případně rozinky
  • 1 bal. vanilkového cukru
6x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

  1. V misce ušleháme vejce s oběma druhy cukru do pěny.
  2.  

    Do této směsi vmícháme i mouku spolu s práškem do pečiva a nakonec i jogurt.

  3.  

    Vymícháme jednotné hladké těsto.

  4.  

    Připravíme si kulatou dortovou formu (průměr 24 cm) vymaštěnou máslem a vysypanou moukou.

  5.  

    Do formy nalijeme polovinu těsta a uložíme na něj plátky jablek a scezené třešně.

  6.  

    Nalijeme druhou polovinu těsta a vložíme do vyhřáté trouby při teplotě 180 stupňů asi půl hodinky.