Vanilkové rohlíčky lehoulinké jako peříčko bez vajíček recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 10 porcí
  • 0 minut
Tomáš, 18. 01. 2019

Pro 10 porcí

Ingredience

Postup přípravy

    1. Z uvedených přísad si rukama zpracujeme těstíčko a dáme do chladu na 1hodinku.
    2. Pracovní plochu netrap !!! Jinak by byly tvrdé. Plochu si poprašte moučkovým cukrem. Odštipkujem si asi takové množství na jeden růžek. a stočíme do rohlík
    3. Připravené k pečení. Ten cukr vůbec nevadí, pokud zůstane na rohlíčků. I tak je po upečení obalujeme ve směsích vanilkového a moučkového cukru. Pečeme při teplotě 180 ° C cca 12minút … záleží, jakou si připravíte tloušťku a velikost rohlíčku – já dělám menší, takové jednohubky.
    4. po upečení do zlatova hned obalujeme v cukrech. Na teplé se krásně cukr přilepí a neopadá.

Doporučené články: