Koláčky jsou velmi chutné a lahodné. Pekla jsem je minulá rok a měly velký úspěch. Skladujte je v uzavíratelné dóze, ideálně v chladničce, nebo chladnější komoře. Vydrží opravdu dlouho.
Univerzální těsto na koláčky z kyselé smetany, bez vajec recept
- Sředně těžká přípava
 - 10 porcí
 - 1 minuta
 
Pro 10 porcí
Ingredience
Dále:
Postup přípravy
- Z prosáté mouky, Hery, cukru a smetany vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a vložíme do chladničky asi na 1 hodinku ztuhnout.
 - Před rozválení těsta necháme trochu povolit, jinak se vám nebude dát rozválet. Těsto na pomoučeném vále rozválíme na plát silný asi 3 mm a podle vkusu vykrajujeme tvary.
 - Těsto můžeme posypat ořechy, cukrem, nebo po upečení lepit pomocí marmelády - jako když pracujeme s klasickým lineckého těsta.
 - Ve vyhřáté troubě při teplotě 180 - 190 stupňů pečeme dorůžova. Stačí opravdu jen pár minut, nezapomeňte koláčky sledovat.
 - Když jsou upečené, můžeme je poprášit směsí moučkového a vanilkového cukru nebo mleté skořice.
 
Podobné recepty
Další recepty
				Makronky z lískových oříšků – jen 3 suroviny, ale výsledek vás dostane
cukroví	
									
									15 minut
								
							
				Snadné vanilkové sušenky – recept, který zvládne každý a voní jako babiččina kuchyně
cukroví	
									
									25 minut
								
							


                                
