Unikátní šlehačkové těsto na ty nejlepší domácí buchty a koláče recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 6 porcí
  • 0 minut
Tomáš, 23. 12. 2018

Pro 6 porcí

Ingredience

Náplň volitelné: tvaroh s cukrem a rozinkami

Postup přípravy

    1. Z droždí, lžičky cukru a mléka uděláme kvásek.
    2. Kvásek si smícháme s moukou a zbytkem přísad a vymícháme vláčné těsto, které necháme asi hodinu kynout.
    3. Mezitím si můžeme připravit náplň podle chuti, případně i drobenku (hladká mouka, máslo a cukr).
    4. Z vykynutého těsta odebíráme lžíci kousky, které plníme náplní podle chuti.
    5. Klademe na plech, do každého uděláme důlek, na vrch navrstvíme povidla (mák, nebo ořechy), potřeme rozšlehaným vejcem a pokud jste připravili i drobenku – nasypeme na vrch.
    6. Pečeme na 190 ° C dorůžova.
    7. Po upečení potíráme rozpuštěným máslem s rumem.