Unikátní šlehačkové těsto na ty nejlepší domácí buchty a koláče recept
- Sředně těžká přípava
- 6 porcí
- 0 minut
Pro 6 porcí
Ingredience
Náplň volitelné: tvaroh s cukrem a rozinkami
Postup přípravy
-
- Z droždí, lžičky cukru a mléka uděláme kvásek.
- Kvásek si smícháme s moukou a zbytkem přísad a vymícháme vláčné těsto, které necháme asi hodinu kynout.
- Mezitím si můžeme připravit náplň podle chuti, případně i drobenku (hladká mouka, máslo a cukr).
- Z vykynutého těsta odebíráme lžíci kousky, které plníme náplní podle chuti.
- Klademe na plech, do každého uděláme důlek, na vrch navrstvíme povidla (mák, nebo ořechy), potřeme rozšlehaným vejcem a pokud jste připravili i drobenku – nasypeme na vrch.
- Pečeme na 190 ° C dorůžova.
- Po upečení potíráme rozpuštěným máslem s rumem.