Nejjemnější tvarohový koláč hotový za 5 minut a stačí jen pár ingrediencí recept

Ingredience

  • 500 g měkkého tvarohu
  • 450 g zakysané smetany
  • 100 g másla
  • 8 vajec
  • 7 lžic hladké mouky
  • 7 lžic cukru krystal
  • Citrónovou kůru z 1 citronu
  • Podle chuti ořechy nebo rozinky
  • Meruňková marmeláda
  • Práškový cukr
8x
0 Kcal
00:45
Snadné

Postup přípravy

  1. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Plech si vysypeme moukou nebo vyložíme pečícím papírem.
  2. Tvaroh si smícháme se smetanou, přidáme měkké máslo, vajíčka, mouku, cukr a citronovou kůru. Důkladně si vymícháme těsto.
  3. Těsto přelijeme na plech a párkrát plechem bouchneme o linku. Zbavíme se tak nežádoucích vzduchových bublinek.
    Pečeme na 180 stupňů 25-30 minut.
  4. Když koláč vytáhnete z trouby, neděste se toho, že klesne. Je to v pořádku.