Tradiční vanilkový krémeš s 30-ti letou tradicí recept

Ingredience

  • 250 gramů hladké mouky
  • 100 gramů cukru
  • 50 gramů másla
  • 1 vajíčko a 1 žloutek
  • 1 PL medu
  • 1 PL rumu
  • prášek do pečiva
  • 1 litr mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • 2 PL mouky
  • 3 žloutky
  • 200 gramů másla
  • 1 vanilkový cukr
  • smetaná ke šlehání
  • cukr
6x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

  1. V misce si smícháme všechny suroviny, které patří do těsta.
  2. Vypracujeme těsto, které dáme péct na plechu tak, aby nám vznikla rovná vrstva, kterou pak prořízneme podélně a rozdělíme tak na dvě těsta.
  3. Těsto se peče asi 10 minut při teplotě 180 stupňů. Pokud je třeba, pečeme i déle. Aby se nám nepřilepily, použijeme pečící papír.
  4. Mezitím si uvaříme oba pudinky v litru mléka a přidáme k nim žloutky a cukr. Chvíli ještě povaříme, když má pokojovou teplotu, přidáme máslo a za občasného promíchání necháme vychladnout.
  5. Následně postupujeme tak, že na těsto navrstvíme pudinkovou krémovou hmotu, pak dáme opět těsto a na vrch přijde už jen vyšlehána šlehačka s práškovým cukrem a případně se ztužovačem.
  6. Krémeš necháme přes noc v lednici a podáváme jako řezy.