Švestkový koláč s pudinkem, výborný recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 6 porcí
  • 0 minut
Tomáš, 23. 12. 2018

Pro 6 porcí

Ingredience

Krém: 2 bal. pudinku + 4 polévkové lžíce cukru + 3 šálky mléka

Postup přípravy

    1. Přípravky na těsto (kromě krupice a švestek) se mísí.
    2. Rozdělíme těsto na dvě části (60% a 40%).
    3. Dejte do lednice, aby těsto ztuhlo.
    4.  Švestky nakrájíme na čtvrtiny.
    5. Spodní část plechu pokryjeme pečícím papírem.
    6. Těsto navrstvíme na dno plechu ruka. Posypeme krupicí a hustě poklademe švestky. Posypeme skořicí a uvařeným pudinkem. Na vrch nastrouháme zbytek těsta.
    7. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů 50 minut.
    8. Koláček by měl dát alespoň pár hodin v lednici, aby se pěkně odležet.

Doporučené články: