Šťavnaté maďarské řízky recept

Ingredience

  • Řízky krkovice nebo vepřové
  • 1 kostka bujónu (masoxu)
  • 0,5 l vody
  • strouhanka
  • 2 vejce (trochu do nich můžete přidat pálivé papriky)
  • hladká mouka
  • sůl
  • olej
  • Maďarská klobáska, slaninka, máslo
6x
00:55
Střední

Postup přípravy

  1. Řízky naklepeme, osolíme a obalíme je naopak – nejdříve do masíčka vklepeme strouhanku, pak obalíme v rozšlehaném vajíčku a nakonec v mouce a osmažíme je zprudka na oleji.
  2. Hned je dáme do pekáče, zalijeme vývarem z bujónu (voda, bujón, pokud máte vývar samozřejmě použijte ten) a na každý řízek dáme plátek másla , anglickou slaninu a mezi plátky i kolečka klobásky.
  3. Pečeme asi 30-40 minut, aby řízky nasákly vývar.
  4. Když jsou řízky měkké, přendáme je do čistého pekáče, přikryjeme alobalem a necháme ještě chvíli dojít.Řízky jsou šťavnaté, měkoučké a hlavně vynikající. Když řízky vybereme z vývaru, můžeme je klidně uložit i na předvařené brambory, nebo dokonce leče (odzkoušeno a je to výborné).
  5. Potom dejte jednoduše ještě péct do trouby, a za pár minut můžete hodovat.Vývar, který z masíčka zůstane můžete použít na brambory nebo rýži.Dobrou chuť.