Šťavnaté domácí klobásky s vynikající chutí recept

Ingredience

  • 3 kg vepřového masa
  • 1.5 kg hovězího masa
  • 3 česneky
  • 2 lžíce červené papriky
  • 1 lžíce červeného pepře
  • 1 lžička pálivé červené papriky
  • 1 lžička mletého pepře
  • 60 až 70 g hrubé soli (podle potřeby)
  • vepřová střeva
4x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

  1. Důkladně Očistíme a důkladně omyjeme střevo, abychom zabránili jeho přerušení. Vmícháme jednu lžíci soli do 300 ml vody. Maso nakrájíme na malé kousky, Opražíme na pánvi a nameleme. Do drceného masa přidáme drcený česnek, sůl, pepř, trochu slané vody a další koření.
  2. Pokud je smažené maso suché, můžeme přidat trochu slaniny, abychom získali salámovou klobásu. Prohněteme směs na klobásu rukama tak, aby koření dobře ochutilo maso. Maso necháme přes noc stát v chladničce.
  3. Jedná se o velmi jednoduchou operaci. Při nakládání střev dbejte na to, aby se nedostal do střeva vzduchu a náplň se rozmístila rovnoměrně, klobásy by měly být ne příliš měkké nebo příliš tvrdé, protože se při pečení změní konzistence.
  4. Naplníme každé střevo namletou směsí masa. Při pečení se ujistěte, že teplota nepřesahuje 80 stupňů, protože klobásy vysuší a nebudou šťavnaté.