Smetanové kostky, ledový koláč recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 10 porcí
  • 1 minuta
Jan, 19. 07. 2018

Pro 10 porcí

Ingredience

Postup přípravy

    1. Bílky vyšleháme do tuhé pěny a postupně po lžících přidáme moučkový cukr. Dostaneme lesklou pěnu, do které už jen vařečkou přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
    2. Těsto navrstvíme na plech, který jsme vymazali olejem nebo vystlali pečícím papírem (rozměr plechu 35 x 35 cm) a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 15 minut.
    3. Ještě horké těsto polijeme studeným mlékem a necháme vychladnout.
    4. V malém množství mléka rozmícháme žloutky, mouku. Do hrnce nalijeme zbylé mléko, přidáme cukr a necháme ho rozpustit. Když máme sladké mléko horké, přidáme rozmíchané žloutky v mléce s moukou a vaříme do zhoustnutí. Hustou hmotu odstavíme a necháme vychladnout za občasného míchání.
    5. Smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky a v druhé misce vyšleháme máslo s moučkovým cukrem do pěny. Do utřeného másla s cukrem postupně přidáváme žloutkovou hmotu a vařečkou nakonec přimícháme šlehačku.
    6. Žloutkový krém navrstvíme na vychladlé těsto a pěkně uhladíme. Na krém navrstvíme vyšlehanou šlehačku, pěkně uhladíme a bohatě posypeme kakaem. Odložíme do chladničky ztuhnout.

Doporučené články: