Šmakuláda řezy podle mojí babičky, lepší nepečený dezert neexistuje recept
- Sředně těžká přípava
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- Na plech uložíme vrstvu sušenek . V 700 ml mléka rozmícháme vanilkový cukr a 5 lžic cukru, dáme na plamen a pomalu zahříváme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Ve zbylém mléce rozmícháme 2 žloutky, pudinkové prášky a přidáme do hrnce. Za stálého míchání na mírném plameni uvaříme hustý pudink.
- 2 bílky ušleháme s 2 lžícemi cukru až do tuhého sněhu a následně jemně přimícháme do horké směsi. Takto připravený krém navrstvíme na sušenky. Když krém vychladne, navrstvíme na vrch šlehačku (vyšleháme smetanu se ztužovačem) a přikryjeme sušenkami. Podáváme vychlazené.
Podobné recepty
Další receptyČokoládové Salko řezy “Kuličkový koláček”, který pobláznil celou rodinu…
dezerty
50 minut
Doporučené články: