Šmakuláda řezy podle mojí babičky, lepší nepečený dezert neexistuje recept

Ingredience

  • 260 g máslových sušenek
  • 1 l mléka
  • 2 vejce
  • 2 pudinkové práškové Zlatý klas
  • 3 lžíce hl. mouky
  • 1 vanilkový cukr
  • 7 lžičky cukru (případně dle chuti)
  • 2 bal. smetany na šlehání + ztužovač
4x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

  1. Na plech uložíme vrstvu sušenek . V 700 ml mléka rozmícháme vanilkový cukr a 5 lžic cukru, dáme na plamen a pomalu zahříváme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Ve zbylém mléce rozmícháme 2 žloutky, pudinkové prášky a přidáme do hrnce. Za stálého míchání na mírném plameni uvaříme hustý pudink.
  2. 2 bílky ušleháme s 2 lžícemi cukru až do tuhého sněhu a následně jemně přimícháme do horké směsi. Takto připravený krém navrstvíme na sušenky. Když krém vychladne, navrstvíme na vrch šlehačku (vyšleháme smetanu se ztužovačem) a přikryjeme sušenkami. Podáváme vychlazené.