Šlehačkové jednohubky na svátky recept

Ingredience

  • 350 g hladké mouky
  • 1 heru
  • 1 bal. šlehačky 30% (200ml)

Na posypání: Práškový cukr s vanilkovým na obalení

10x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

  1. Všechny přísady smícháme a vypracujeme jednotnou hladké těsto, které necháme odležet 45-60 minut. Potom těsto přendáme na pracovní desku a vyválíme na tenčí plát. Z těsta můžeme vykrajovat různé tvary, případně můžeme těsto semlít v mlýnku a vytvářet různorodé tvary. Můžete ale formovat i obyčejné rohlíčky. Pečeme při teplotě 150 stupňů, dokud není na povrchu zlatavé.
  2. Po upečení můžeme vyválet ve směsi moučkového a vanilkového cukru, případně můžeme přidat cukr i cesta, v takovém případě však přidejte více šlehačky.