Šlehačková bábovka, nejrychlejší a nechutnější recept

Ingredience

  • 3 vejce
  • 250 g moučkového cukru
  • 1 bal. vanilkového cukru
  • 250 ml smetany na šlehání
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 bal. prášku do pečiva
  • 1 lžíci kakaa
4x
0 Kcal
01:00
Střední

Postup přípravy

  1. Vejce s cukrem ušleháme do pěny, přidáme smetanu, vanilkový cukr a nakonec mouku spolu s práškem do pečiva.
  2. Vymícháme jednotné hladké těsto. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme moukou.
  3. Do formy navrstvíme ½ těsta a do zbylého vmícháme kakao. Tmavé těsto navrstvíme na světlé a vyložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů 35 minut.
  4. Necháme chvíli vychladnout, vyklopíme a můžeme přelít čokoládovou polevou – já rozpustila čokoládu na vaření spolu s olejem a přelila přes bábovku.
  5. Případně ji můžete jen posypat práškovým cukrem.

data-matched-content-rows-num="1" data-matched-content-columns-num="3" data-matched-content-ui-type="image_stacked" data-ad-format="autorelaxed"