Slavnostní malinová roláda s mascarpone pouze z 5 bílků recept
-
Snadné na přípravu
-
6
porcí
-
2 minuty
Postup přípravy
-
Nejprve si oddělíme bílky z vajíček
-
Bílky si dáme do vyšší misky a žloutky odložíme stranou
-
Můžeme je později použít například do praženice
-
Bílky začneme vyšlehávat mixérem a pomalu po částech přidáváme citrónovou šťávu a cukr
-
Vyšleháme hustou a lesklou hmotu
-
Na plech vyložíme pečící papír a rovnoměrně pomažeme bílky
-
Posypeme mandlemi a pečeme v troubě 25 minut při teplotě 180 stupňů
-
Upečené bílky necháme vychladnout
-
Mezitím si připravíme krém z mascaropone
-
Vyšleháme si šlehačku spolu s cukrem a mascarpone
-
Krém následně naneseme na upečené bílky
-
Krém vyskládáme pár malinami a pomalu začneme rolovat roládu pomocí papíru
-
Po umotání rolády ji vcelku dáme vychladnout do ledničky alespoň na 2 hodiny
-
Před podáváním ji můžeme ještě ozdobit malinami, lístky máty nebo jiným ovocem
Jaký je váš názor na recept? Ohodnoťte recept: