Slavnostní malinová roláda s mascarpone pouze z 5 bílků recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 6 porcí
  • 2 minuty
Jan, 30. 05. 2019

Pro 6 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Nejprve si oddělíme bílky z vajíček
  • Bílky si dáme do vyšší misky a žloutky odložíme stranou
  • Můžeme je později použít například do praženice
  • Bílky začneme vyšlehávat mixérem a pomalu po částech přidáváme citrónovou šťávu a cukr
  • Vyšleháme hustou a lesklou hmotu
  • Na plech vyložíme pečící papír a rovnoměrně pomažeme bílky
  • Posypeme mandlemi a pečeme v troubě 25 minut při teplotě 180 stupňů
  • Upečené bílky necháme vychladnout
  • Mezitím si připravíme krém z mascaropone
  • Vyšleháme si šlehačku spolu s cukrem a mascarpone
  • Krém následně naneseme na upečené bílky
  • Krém vyskládáme pár malinami a pomalu začneme rolovat roládu pomocí papíru
  • Po umotání rolády ji vcelku dáme vychladnout do ledničky alespoň na 2 hodiny
  • Před podáváním ji můžeme ještě ozdobit malinami, lístky máty nebo jiným ovocem