Sladký a lehký vrstvený koláč s kefírem recept
- Snadné na přípravu
 - 4 porce
 - 0 minut
 
Pro 4 porce
Ingredience
Na drobenku:
Postup přípravy
- 
                                                        
- Nejdříve si připravte těsto: v hluboké misce si smíchejte mouku s práškem do pečiva a obě ingredience prosejte přes sítko.
 - Vychlazené máslo si nastrouhejte na struhadle a smíchejte ho s moukou.
 - Přilijte kefír a důkladně těsto prohněťte.
 - Takto připravené těsto zabalte do potravinové fólie a vložte do ledničky na 1 hodinu.
 - Nyní je čas připravit si sladkou drobenku. Do hluboké nádoby si prosejte mouku a propojte ji s cukrem.
 - Přidejte nastrouhané máslo a vytvořte drobenku. Misku přikryjte a vložte do ledničky.
 - Po uplynutí 1 hodiny vyjměte těsto z ledničky a rozdělte ho na stejný počet kusů (od toho bude záviset, kolik vrstev bude mít výsledný koláč). Drobenku si také rozdělte na stejný počet.
 - Vyválejte si jednu část těsta a navrch najemno nasypte připravenou drobenku.
 - Pokračujte přidáním další části vyváleného těsta.
 - Takto pokračujte až do konce – poslední vrstva by měla končit těstem. Následně koláč nakrájejte na stejné trojúhelníky.
 - Kousky vrstveného těsta poskládejte na plech vyložený papírem na pečení, vložte do trouby vyhřáté na 200 stupňů a nechte péct po dobu 20 minut.
 - Upečený koláč už jen stačí posypat práškovým cukrem a je to!
 
 - Nejdříve si připravte těsto: v hluboké misce si smíchejte mouku s práškem do pečiva a obě ingredience prosejte přes sítko.
 



                        












