Sladký a lehký vrstvený koláč s kefírem recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Jan, 05. 03. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Na drobenku:

Postup přípravy

    1. Nejdříve si připravte těsto: v hluboké misce si smíchejte mouku s práškem do pečiva a obě ingredience prosejte přes sítko.

       
    2. Vychlazené máslo si nastrouhejte na struhadle a smíchejte ho s moukou.
    3. Přilijte kefír a důkladně těsto prohněťte.
    4. Takto připravené těsto zabalte do potravinové fólie a vložte do ledničky na 1 hodinu.
    5. Nyní je čas připravit si sladkou drobenku. Do hluboké nádoby si prosejte mouku a propojte ji s cukrem.
    6. Přidejte nastrouhané máslo a vytvořte drobenku. Misku přikryjte a vložte do ledničky.
    7. Po uplynutí 1 hodiny vyjměte těsto z ledničky a rozdělte ho na stejný počet kusů (od toho bude záviset, kolik vrstev bude mít výsledný koláč). Drobenku si také rozdělte na stejný počet.
    8. Vyválejte si jednu část těsta a navrch najemno nasypte připravenou drobenku.
    9. Pokračujte přidáním další části vyváleného těsta.
    10. Takto pokračujte až do konce – poslední vrstva by měla končit těstem. Následně koláč nakrájejte na stejné trojúhelníky.
    11. Kousky vrstveného těsta poskládejte na plech vyložený papírem na pečení, vložte do trouby vyhřáté na 200 stupňů a nechte péct po dobu 20 minut.
    12. Upečený koláč už jen stačí posypat práškovým cukrem a je to!