Nejdříve si připravte těsto: v hluboké misce si smíchejte mouku s práškem do pečiva a obě ingredience prosejte přes sítko.
Vychlazené máslo si nastrouhejte na struhadle a smíchejte ho s moukou.
Přilijte kefír a důkladně těsto prohněťte.
Takto připravené těsto zabalte do potravinové fólie a vložte do ledničky na 1 hodinu.
Nyní je čas připravit si sladkou drobenku. Do hluboké nádoby si prosejte mouku a propojte ji s cukrem.
Přidejte nastrouhané máslo a vytvořte drobenku. Misku přikryjte a vložte do ledničky.
Po uplynutí 1 hodiny vyjměte těsto z ledničky a rozdělte ho na stejný počet kusů (od toho bude záviset, kolik vrstev bude mít výsledný koláč). Drobenku si také rozdělte na stejný počet.
Vyválejte si jednu část těsta a navrch najemno nasypte připravenou drobenku.
Pokračujte přidáním další části vyváleného těsta.
Takto pokračujte až do konce – poslední vrstva by měla končit těstem. Následně koláč nakrájejte na stejné trojúhelníky.
Kousky vrstveného těsta poskládejte na plech vyložený papírem na pečení, vložte do trouby vyhřáté na 200 stupňů a nechte péct po dobu 20 minut.
Upečený koláč už jen stačí posypat práškovým cukrem a je to!