Skvělé koblihy bez oleje připravené v troubě recept

Ingredience

  • 500 g polohrubé mouky
  • 30 g čerstvého droždí
  • 280-300 ml mléka
  • 70 g kr. cukru
  • 2 žloutky
  • 50 g másla
  • ½ lžičky soli
  • Džem podle chuti nebo povidla
  • Rozpuštěné máslo
  • moučkový cukr
4x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

Na náplň:

  • Džem podle chuti nebo povidla

Na potření:

  • Rozpuštěné máslo

Na posypání:

  • moučkový cukr
  1. ½ mléka zahřejeme, přidáme rozdrobené droždí a 1 lžíci cukru. Počkáme než vyjde kvásek.
  2. Do samostatné misky nasypeme mouku, přidáme sůl, zbylý cukr, žloutky, máslo, mléko a kvásek. Promícháme a vypracujeme hladké, vláčné těsto.
  3. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout přibližně hodinu. Potom těsto přemístíme, opět přikryjeme a necháme ještě přibližně půl hodinku – až hodinku kynout.
  4. Vykynuté těsto přendáme na pomoučený vál a rozválíme na plát silný asi 2 cm. Z těsta pomocí poháru vykrajujeme kruhy, které přendáme na plech vyložený papírem na pečení.
  5. Do každého kousku uděláme menší jamku – můžeme na to použít vařečku nebo lžičku.
  6. Přikryjeme utěrkou a než se zahřeje trouba, necháme ještě kynout (přibližně 20 minut).
  7. Pečeme při teplotě 190 stupňů než povrch koblížků není zlatavý.
  8. Po upečení potřeme rozpuštěným máslem a do otvoru dáme marmeládu. Nakonec posypeme práškovým cukrem.

data-matched-content-rows-num="1" data-matched-content-columns-num="3" data-matched-content-ui-type="image_stacked" data-ad-format="autorelaxed"