Ruské klobouky: Nejchutnější vánoční koláčky recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 10 porcí
  • 1 minuta
Jan, 12. 11. 2019

Pro 10 porcí

Ingredience

krém:

Dále budeme potřebovat:

Postup přípravy

  • Bílky vyšleháme s cukrem (4 lžíce) do pěny. Žloutky spolu s cukrem (8 lžic) vyšleháme do pěny, přidáme vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Nakonec jemně vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
  • Těsto navrstvíme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 20 minut.
  • Mléko, mouku, Kr. a vanilkový cukr dáme vařit na mírný oheň - uvaříme hustý puding, který odstavíme a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s práškovým cukrem do pěny a postupně po lžících přidáváme vychladlý pudink a vyšleháme hladký krém.
  • Z těsta pomocí formičky vykrojíme kolečka, které slepíme krémem. Boky také potřeme krémem a obalíme je v kokosu. Vrch zalijeme čokoládou, do které jsme přidali máslo a olej. Necháme ztuhnout.