Pravá ruská domácí zmrzlina recept

3.3
(37)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 120 minut
Tomáš, 28. 11. 2018

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Do mísy dejte žloutky a připravte i zbylé suroviny.
  • Uvařte mléko a nechte ho vychladnout.
  • Pak k němu přidejte žloutky a cukr. Mléko zhoustne.
  • Pak znovu zahřejte a přiveďte do varu.
  • Směs dostane podobu kondenzovaného mléka.
  • Potom nechte vychladit.
  • Smetanu na šlehání vyšleháme ručním šlehačem.Poté vše spojte a dobře promíchejte.
  • Umístěte do formy, krabičky nebo nádoby, kterou jste si pro domácí zmrzlinu vybrali.
  • Vložte do mrazničky.
  • Aby se Vám v zmrzlině netvořily zbytečné kousky ledu, párkrát po 30 minutách vytáhněte a promíchejte.
  • Vznikne Vám zhruba 850 g čerstvé, domácí a krásné smetanové zmrzliny.
Doporučené články: