Pravá ruská domácí zmrzlina recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 28. 11. 2018

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Do mísy dejte žloutky a připravte i zbylé suroviny.
    2. Uvařte mléko a nechte ho vychladnout.
    3. Pak k němu přidejte žloutky a cukr.
    4. Mléko zhoustne.
    5. Pak znovu zahřejte a přiveďte do varu.
    6. Směs dostane podobu kondenzovaného mléka.
    7. Potom nechte vychladit. 
    8. Smetanu na šlehání vyšleháme ručním šlehačem.Poté vše spojte a dobře promíchejte.
    9. Umístěte do formy, krabičky nebo nádoby, kterou jste si pro domácí zmrzlinu vybrali.
    10. Vložte do mrazničky.
    11. Aby se Vám v zmrzlině netvořily zbytečné kousky ledu, párkrát po 30ti minutách vytáhněte a promíchejte.
    12. Vznikne Vám zhruba 850 g čerstvé, domácí a krásné smetanové zmrzliny.

Fánky ze zakysané smetany recept

dezerty
0 minut
5
(1)
21. 10. 2022 Dalibor