Roláda Banana Split bez mouky nejlepší na oslavu recept

Ingredience

  • 5 vajec
  • 5 lžic kr. cukru
  • 5 lžic mletých ořechů
  • 700 ml mléka
  • 3 lžíce medu (nebo 5 lžic kr. Cukru)
  • 2 bal. čokoládového pudinku
  • 250 g másla
  • 1 lžičku vanilkového aroma (případně balík vanilkového cukru)
  • 1 bal. vanilkového pudingu bez vaření
  • 400 ml mléka
  • 1 smetana na šlehání
  • 250 g mascarpone
  • Cukr dle chuti
  • 4 celé banány
  • Šlehačku a strouhanou čokoládu
8x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

Na krém:

Dvě varianty krému:

1.

700 ml mléka
,3 lžíce medu (nebo 5 lžic kr. Cukru)
,2 bal. čokoládového pudinku
,250 g másla
,1 lžičku vanilkového aroma (případně balík vanilkového cukru)

2.

1 bal. vanilkového pudingu bez vaření
,400 ml mléka
,1 smetana na šlehání
,250 g mascarpone
,Cukr dle chuti

  1. Vejce ušleháme s cukrem do pěny, pak přimícháme kakao, ořechy a vymícháme jednotné těsto, které rovnoměrně navrstvíme na plech vyložený papírem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů dozlatova. Upečené těsto srolujeme a necháme vychladnout v papíru.
  2. Varianta krému č. 1: Z mléka, pudinků a cukru (nebo medu) uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout a potom po lžičkách vmícháme našlehané máslo.
  3. Varianta krému č. 2: Z mléka a pudinku vyšleháme pudink. Smetanu vyšleháme na šlehačku, smícháme s mascarpone a dosladíme si podle chuti.
  4. Na vychladlé těsto navrstvíme krém a na kraje uložíme celé banány. Potom těsto přeložíme přes banány směrem ke středu a zatlačíme. Na vrch natřeme šlehačku a posypeme ořechy.
  5. Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

data-matched-content-rows-num="1" data-matched-content-columns-num="3" data-matched-content-ui-type="image_stacked" data-ad-format="autorelaxed"