Recept na staré dobré sladké knedlíky plněné rybízem podávané s rybízovou omáčkou.

Ingredience

  • Na těsto
  • 0,5kg pol. mouky
  • sůl
  • prášek do pečiva
  • 1 vejce
  • 3/4 hrnku vody
  • rybíz
  • Na omáčku
  • 200g omytého čistého rybízu
  • 10 PL cukru krupice
  • solamyl
4x
00:00
Snadné

Postup přípravy

Poznámka

Těsto na knedliky jsem si udělala klasicke, ze kterých dělám šišky k omáčkám. Těsto 0,5 kg pol.mouky,sůl,1 prášek do pečiva a zamícháme, přidáme 1 vejce a 3/4 hrnku vody, uhněteme těsto. Rozkrojíme na dvě půlky a každou rozkrájíme na cca 10 dílků, které plníme ovocem(zde nyní očištěným rybizem)a totéž uděláme i s druhou půlkou těsta. Vytvarované knedle vložíme do vroucí vody a vaříme 6min i kdyz nejsou kynuté, tak je po vytažení propichuji špejlí,aby z nich vyšla pára. Na rybízovou omáčku jsem si dala do kastrůlku 200g omytého a oćištěného rybízu, rozmačkala šťouchadlem a dala k varu, přidala 10 PL cukru(krupice) za stálého míchání ještě chvilku povařila a malinko zahustila solamylem, ještě malinko zavařila a rozmixovala tyčovým mixérem.PS:Knedlíky s rybízem jsou kyselé, můžete si rybíz přisladit moučk.cukrem.Přeji dobrou chuť🙂



Recept nám zaslala p. Blanka Kozáková.

Děkujeme 😍