Recept na šlehačkovou vánočku. Lepší vánočku jste nikdy nejedli! Já ji dělám nejen na Vánoce recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 10 porcí
  • 115 minut
Tomáš, 31. 10. 2024

Tato šlehačková vánočka je luxusní a jemná, ideální nejen na Vánoce. Její měkkost a skvělá chuť vás jistě okouzlí. Zde je recept, který zvládne každý.

Pro 10 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava těsta Prosejte mouku do mísy a přidejte sušené droždí, práškový cukr, vanilkový cukr a sůl. Přidejte vejce, bílek a smetanu s rozinkami. Důkladně vypracujte jednotné, hladké a vláčné těsto.
  • Kynutí Těsto přikryjte utěrkou a nechte vykynout na teplém místě, dokud nezvětší objem (asi 1 hodinu).
  • Tvarování vánočky Po vykynutí těsto rozhněťte v rukou a rozdělte na menší bochníky podle počtu copů, které chcete plést. Vánočku můžete plést ze dvou nebo tří copů. Já doporučuji začít se třemi a na vrch přidat ještě dva.
  • Pečení Přeneste pletené těsto na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě pokynout. Potřete žloutkem a dejte péct do předehřáté trouby na 190-200 stupňů Celsia. Pečte přibližně 35-40 minut, vánočku je dobré sledovat, aby se nepřipálila.

Tato šlehačková vánočka je lahodná a ideální jako sváteční dezert. Dobrou chuť!