Pusinky z dokonale sněhového pečiva perfektně drží recept

Ingredience

  • 4 bílky
  • 250 g kr. cukru
  • 100 g moučkového cukru
  • cukrářské kapsa
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. V misce si ručně smícháme bílky s krystalovým cukrem.
  2. Tuto směs přendáme do vodní lázně a mícháme metličkou, dokud necítíme, že se krystalový cukr rozpustil (směs je hustá, ale stále tekutá).
  3. Když je cukr rozpuštěný, přendáme ji do misky od mixéru a šleháme asi 7 minut. Směs zhoustne, sníh je tuhý a pevný.
  4. Nyní přichází čas na vmíchání práškového cukru – nedělejte to najednou, protože sníh zřídne a nebude držet.
  5. Cukr přimícháme po malých množstvích při nízkých otáčkách. Mělo by vám to trvat 2 minuty, takže přidávejte opravdu jen po třech.
  6. Když je cukr ve sněhu, otáčky zvýšíme a ještě 2 minuty šleháme.
  7. Pomocí cukrářského sáčku nanášíme na plech vyložený papírem libovolné tvary.
  8. Pusinky pečeme při teplotě 80 stupňů 120 minut, přičemž vždy používáme funkci ventilátor.