Pudinkové rohlíčky namáčené v čokoládě, které budete dělat pořád recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 13. 02. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Na posypání:

    • moučkový cukr
    • 1 bal. vanilkového cukru

    Na čokoládovou polevu:

    • Čokoládu na vaření a trochu oleje, které si rozpustíme ve vodní lázni
    1. Mouku smícháme s ostatními přísadami a vyformujeme hladké těsto. Smíchanou hmotu je lepší míchat pomocí rukou.
    2. Těsto přendáme na pracovní desku a vyformujeme do tvaru delší rolky asi 2 cm široké.
    3. Rolku nakrájíme na proužky široké asi 1 cm a z nich vytvarujeme jednotlivé rohlíčky.
    4. Rohlíčky na koncích zahneme a přendáme na plech vyložený papírem.
    5. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 12 minut, nebo až rohlíčky budou na povrchu zlatavé.
    6. Ještě horké rohlíčky posypeme smíchaným moučkovým a vanilkovým cukrem.
    7. Chcete-li tmavé rohlíčky, přidejte do těsta kakaový prášek.
    8. Konce rohlíků namočte do rozpuštěné čokolády.

Doporučené články: