Pravý maďarský guláš, po kterém se budete olizovat za ušima recept
-
Snadné na přípravu
-
4
porce
-
2 minuty
Postup přípravy
-
Základem guláče je stejný poměr objemu masa a cibule
-
Na menší kousky nakrájíme cibuli, kterou na jemném ohni smažíme na oleji nebo sádle. Můžete ji nechat lehce zkaramelizovat.
-
Následně přidejte najemno nakrájené rajčata. (mohou být i z plechvoky)
-
Dusíme cibuli společně s rajčaty dokud neodpaříme tekutinu. Tím vznikne kašovitá hmota jako základ guláše.
-
Do kaše přidáme sladkou mletou papriku společně s pálivou paprikou.
-
Nakrájejte maso a přidejte ho to hrnce. Maso míchejte dokud se nezatáhne. Přidejte sůl.
-
Dle chuti přidejte zelenou papriku, feferonky nebo chilli papričky.
-
Guláš podlijte trochou vody, zamíchejte a nechte dusit pod pokličkou na mírném ohni.
-
Guláš pravidelně podlívejte vodou a míchejte.
-
Maso je potřeba dusit, dokud nebude zcela měkké. u hovězího masa tento proces trvá cca 2 hodiny. Voda se odpaří, maso změkne a guláš se sám zahustí.
Jaký je váš názor na recept? Ohodnoťte recept: