Pravý maďarský guláš, po kterém se budete olizovat za ušima recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 2 minuty
Tomáš, 14. 05. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Základem guláče je stejný poměr objemu masa a cibule
  • Na menší kousky nakrájíme cibuli, kterou na jemném ohni smažíme na oleji nebo sádle. Můžete ji nechat lehce zkaramelizovat.
  • Následně přidejte najemno nakrájené rajčata. (mohou být i z plechvoky)
  • Dusíme cibuli společně s rajčaty dokud neodpaříme tekutinu. Tím vznikne kašovitá hmota jako základ guláše.
  • Do kaše přidáme sladkou mletou papriku společně s pálivou paprikou.
  • Nakrájejte maso a přidejte ho to hrnce. Maso míchejte dokud se nezatáhne. Přidejte sůl.
  • Dle chuti přidejte zelenou papriku, feferonky nebo chilli papričky.
  • Guláš podlijte trochou vody, zamíchejte a nechte dusit pod pokličkou na mírném ohni.
  • Guláš pravidelně podlívejte vodou a míchejte.
  • Maso je potřeba dusit, dokud nebude zcela měkké. u hovězího masa tento proces trvá cca 2 hodiny. Voda se odpaří, maso změkne a guláš se sám zahustí.