Pravý maďarský guláš, po kterém se budete olizovat za ušima recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 2 minuty
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
- Základem guláče je stejný poměr objemu masa a cibule
- Na menší kousky nakrájíme cibuli, kterou na jemném ohni smažíme na oleji nebo sádle. Můžete ji nechat lehce zkaramelizovat.
- Následně přidejte najemno nakrájené rajčata. (mohou být i z plechvoky)
- Dusíme cibuli společně s rajčaty dokud neodpaříme tekutinu. Tím vznikne kašovitá hmota jako základ guláše.
- Do kaše přidáme sladkou mletou papriku společně s pálivou paprikou.
- Nakrájejte maso a přidejte ho to hrnce. Maso míchejte dokud se nezatáhne. Přidejte sůl.
- Dle chuti přidejte zelenou papriku, feferonky nebo chilli papričky.
- Guláš podlijte trochou vody, zamíchejte a nechte dusit pod pokličkou na mírném ohni.
- Guláš pravidelně podlívejte vodou a míchejte.
- Maso je potřeba dusit, dokud nebude zcela měkké. u hovězího masa tento proces trvá cca 2 hodiny. Voda se odpaří, maso změkne a guláš se sám zahustí.