Povidlové buchty jako vatičky z obrázku – nejlepší těsto recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 10 porcí
  • 0 minut
Tomáš, 16. 01. 2019

Pro 10 porcí

Ingredience

Postup přípravy

    1. Mouku prosejeme do misky, uprostřed uděláme důlek, do které nasypeme cukr, přidáme rozdrcené droždí a zalijeme teplým mlékem. Promícháme a necháme 15 minut odstát, dokud vyjde kvásek. Potom přidáme do misky zbývající přísady kromě mléka. Teplé mléko přidáváme až postupně, podle toho, abychom získali jemnou a vláčnou konzistenci těsta (možná budeme potřebovat 3 dl mléka, možná méně). Těsto by nemělo být lepivé, mělo by se snadno odlepovat od stěn misky.
    2. Odložíme těsto na teplé místo a necháme ho odpočívat alespoň 30-45 minut. Během této doby pěkně naroste. Po uplynutí tohoto času těsto prohněteme a na pomoučeném vále rozválíme na tenký plát, ten nařežeme na kostky.
    3. Hustý povidla pak navrstvíme do středu čtverce a zavineme. Vyformujeme kulatý nebo podélný tvar. Náplň musí být pěkně ukryta uvnitř cesta.
    4. Plech s vyššími okraj vyložíme pečícím papírem a uložíme těsně vedle sebe (buchty je dobré potřít olejem i po stranách, aby se po upečení daly snadněji oddělit).
    5. 15-20 minut necháme buchty v troubě vyhřáté na 50 stupňů, pak teplotu zvýšíme na 200 stupňů a pečeme 20-25 minut.
    6. Po upečení posypeme práškovým cukrem a můžeme podávat.

    Přejeme vám dobrou chuť! 🙂