Polský tradiční segedínský guláš (Bigos) od babičky z Polska recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 03. 02. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Maso si nakrájejte na kostičky. Kromě hovězího masa můžete použít i slaninu nebo žebírka.
    2. V hluboké pánvi nebo hrnci si na slunečnicovém oleji dozlatova připravte maso. Přidejte cibuli a společně je nechte podusit asi 8 minut.
    3. Mrkev nakrájejte na plátky, vložte ji k masu a vařte dalších 8 minut. Osolte, opepřete a promíchejte.
    4. Rajčata nakrájejte na malé kostičky, přidejte je ke směsi a nechte dusit 5 minut.
    5. Nařežte si zelí, osolte a ručně promíchejte. Chvíli počkejte, než pustí šťávu. Zelí přidejte k masu a zelenině, přikryjte pokličkou a vše poduste 50-60 minut. Čas od času promíchejte.
    6. Pokud máte rádi petrželku, nasekejte ji a vmíchejte.
    7. Nejčastěji se bigos podává s topinkami z bílého nebo tmavého chleba.
      Co se týče pitného režimu, k tomuto jídlu se hodí vodka nebo jiný alkoholický nápoj. Na zdraví a dobrou chuť!