Piškotové Tango řezy s pudingovým krémem Recept recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 8 porcí
  • 0 minut
Tomáš, 16. 07. 2018

Piškotové Tango řezy patří mezi krémové klasiky, které si získají srdce každého milovníka sladkostí. Kombinace nadýchaných piškotových korpusů, jemného pudinkového krému a čokoládové polevy činí z tohoto dezertu dokonalou volbu pro slavnostní chvíle i všední dny.

Pro 8 porcí

Ingredience

Postup přípravy

    1. V míse smícháme všechny přísady na těsto. Těsto zpracujeme. Vzniklé těsto si rozdělíme na 3 části. Každou část rozválíme a dáme upéct samostatně do trouby. Pečeme ve vymazaném a vysypaném plechu zhruba 10 minut při 150 stupních.
    2. Připravíme si klasickým způsobem pudink. Z pudinkových prášků a přibližně 50 g moučkového cukru a mléka si uvaříme pudink. Zbylý cukr vyšleháme s máslem a tuto máslovou směs přidáme do vychladlého pudinku.
    3. Na plech (30 × 35 cm), nebo jakýkoli tác, dáme 1 plát upečeného korpusu a potřeme 1/3 krému.
    4. Stejným způsobem pokračujeme se všemi pláty a zbylým krémem. Krémem byste měli končit. Na krém pokladete libovolně piškoty a zalijete polevou z rozpuštěného másla a čokolády.
    5. Dezert dejte vychladit přes noc do chladničky.

Čas přípravy a počet porcí

  • Aktivní práce: přibližně 40 minut 

  • Pečení korpusů: 3 × 10 minut (celkem 30 minut) 

  • Chlazení / tuhnutí: ideálně přes noc

  • Celková doba: cca 7–9 hodin (včetně chlazení)

  • Počet porcí: 12

Závěr

Piškotové Tango řezy s pudinkovým krémem jsou lahodným příkladem zákusku, který spojí nadýchané piškoty, hebký krém a jemnou čokoládovou polevu. Díky vrstvené skladbě a pečlivému zchlazení drží krásný tvar i při krájení – přesně to je jejich kouzlo. Pokud hledáte dezert, který udělá radost celé rodině a vypadá slavnostně, tento recept vás nezklame.