Pečené vepřové maso recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Bláha Tomáš, 20. 11. 2018

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Maso si v celosti omyjte a osušte, proveďte na něm zářezy do ¾ hloubky. Tloušťka mezi zářezy by neměla přesáhnout 2 cm.
    2. Maso dejte do hlubší mísy a namarinujte ho v hořčici a grilovacím koření. Nezapomeňte marinádu dostat i do zářezů, aby bylo maso rovnoměrně ochucené.
    3. Takto ho dejte do lednice na 2 hodiny, misku s marinádou nezapomeňte překrýt.
    4. Mezitím si připravte zeleninu. Cibuli nakrájejte na kroužky, přidejte sůl, pepř a jablečný ocet, nechte v marinádě cibuli odstát asi 10 minut.
    5. Mezitím si očistěte žampiony a nakrájejte je na plátky. Totéž proveďte s rajčaty.

    6. Maso vyjměte z chladničky a do zářezů napěchujeme cibuli, rajčata a žampiony.
    7. Posolte a opepřete i svrchu a svrchu maso zlehka přelijte olejem.
    8. Dejte ho péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů na 45 minut. Po tomto čase maso vyjměte a zasypte ho tvrdým strouhaným sýrem.
    9. Nechte zapékat ještě 5-10 minut a pak krájejte.
    10. Přejeme dobrou chuť!

Šťavnaté maďarské řízky recept

hlavní chody
0 minut
0
(0)
03. 10. 2022 Dalibor

Moravské zelňáky na plechu recept

hlavní chody
0 minut
0
(0)
29. 09. 2022 Dalibor