Pečené vepřové maso recept

4.1
(38)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 100 minut
Tomáš, 20. 11. 2018

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Maso si v celosti omyjte a osušte, proveďte na něm zářezy do ¾ hloubky. Tloušťka mezi zářezy by neměla přesáhnout 2 cm.
  • Maso dejte do hlubší mísy a marinujte ho v hořčici a grilovacím koření. Nezapomeňte marinádu dostat i do zářezů, aby bylo maso rovnoměrně ochucené.
  • Takto ho dejte do lednice na 2 hodiny, misku s marinádou nezapomeňte překrýt.
  • Mezitím si připravte zeleninu. Cibuli nakrájejte na kroužky, přidejte sůl, pepř a jablečný ocet, nechte v marinádě cibuli odstát asi 10 minut.
  • Mezitím si očistěte žampiony a nakrájejte je na plátky. Totéž proveďte s rajčaty.
  • Maso vyjměte z chladničky a do zářezů napěchujeme cibuli, rajčata a žampiony.
  • Posolte a opepřete i svrchu a svrchu maso zlehka přelijte olejem.
  • Dejte ho péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů na 45 minut. Po tomto čase maso vyjměte a zasypte ho tvrdým strouhaným sýrem.
  • Nechte zapékat ještě 5-10 minut a pak krájejte. Dobrou chuť!