Pečené vepřové maso recept

Ingredience

  • 750 gramů vepřového karé
  • 5 PL grilovacího koření
  • 2 PL hořčice
  • 100 gramů cibule
  • 4 větší rajčata
  • 2 PL slunečnicového oleje
  • 100 gramů žampionů
  • ¼ lžičky soli
  • ¼ lžičky pepře
  • 3 PL červeného vína
  • 100 gramů tvrdého sýra
  • ½ jablečného octa
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Maso si v celosti omyjte a osušte, proveďte na něm zářezy do ¾ hloubky. Tloušťka mezi zářezy by neměla přesáhnout 2 cm.
  2. Maso dejte do hlubší mísy a namarinujte ho v hořčici a grilovacím koření. Nezapomeňte marinádu dostat i do zářezů, aby bylo maso rovnoměrně ochucené.
  3. Takto ho dejte do lednice na 2 hodiny, misku s marinádou nezapomeňte překrýt.
  4. Mezitím si připravte zeleninu. Cibuli nakrájejte na kroužky, přidejte sůl, pepř a jablečný ocet, nechte v marinádě cibuli odstát asi 10 minut.
  5. Mezitím si očistěte žampiony a nakrájejte je na plátky. Totéž proveďte s rajčaty.

  6. Maso vyjměte z chladničky a do zářezů napěchujeme cibuli, rajčata a žampiony.
  7. Posolte a opepřete i svrchu a svrchu maso zlehka přelijte olejem.
  8. Dejte ho péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů na 45 minut. Po tomto čase maso vyjměte a zasypte ho tvrdým strouhaným sýrem.
  9. Nechte zapékat ještě 5-10 minut a pak krájejte.
  10. Přejeme dobrou chuť!