Pečené brambory se slaninou a chedarem recept

4.2
(64)

  • Snadné na přípravu
  • 6 porcí
  • 70 minut
Tomáš, 19. 11. 2018

Pro 6 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Začněte tím, že odkrojíte horní část brambor.
  • Vezměte si malý nožík a postupně vykrajujte do brambor kruhy.
  • Nožíkem zařezávajte strany brambor dokola, ale na dně nechte malý nerozřezaný kruh. Ten si můžete změřit například pomocí svého palce. Pokud jsou vaše zářezy málo hluboké, upravte je ještě před dalším krokem.
  • Brambory polijeme olivovým olejem a osolíme.
  • Pečeme na 220 ° C asi 40 minut. Při pečení sem tam brambory potřeme olivovým olejem.
  • Aby to bylo dokonalejší, brambor posypeme sýrem a slaninou nakrájenou na kostičky.
  • Dáme ještě zapéct na 5 minut do trouby.
  • A pečený brambor je na světě.