Pařené, pečené i dukátové buchty jako z obláčku recept
Postup přípravy
-
Do vlažného mléka dáme oba cukry, sůl, žloutky, vejce, máslo a olej
-
Ručním šlehačem vše propojíme
-
Přidáme mouky a nakonec droždí
-
Vše mícháme 20 minut
-
Nechte kynout
-
Předem si pořádně vymažte pekáček sádlem
-
Těsto vyválejte do tloušťky 1 cm a vykrajujeme kolečka
-
Přidejte náplň a zabalte
-
Všechny buchty namočte do oleje, nechte okapat a vkládejte do pekáče vedle sebe.
-
Buchty vyskládejte do pekáčku, ale nechte mezi němi mezery
-
Nechte na teplém místě 30 minut kynout
-
Poté potřete bílky a dejte péct na 170 stupňů na 30 minut
-
Ihned upečené vyklopte