Originální domácí Croissanty z Francie hotové za chvilku a křupavé recept
Postup přípravy
-
Všechny suroviny, které jsme uvedli výše, je třeba jenom smíchat. Nic více není třeba dělat.
-
Těsto by mělo být důkladně prohněteno. Potom si zaslouží odpočívat. Dejte ho do lednice zhruba na 1 hodinu. Díky tomu se složky jak lépe propojí, tak dojde i k tomu, že bude těsto více nadýchané.
-
Vždy odkrojte kousek těsta, vyválejte z něho tenký kruh a máte základ, do kterého dáte zhruba jednu lžičku náplně dle vaší chuti.
-
Potom už jenom zabalíte a vložíte na plech vyložený pečicím papírem. Takto postupujete dále, dokud nezpracujete veškeré těsto.
-
Troubu si předehřejte na 180 stupňů Celsia a jakmile bude připravena, vložte je do ní. Doba pečení se odvíjí hlavně od velikosti jednotlivých kusů. Doporučujeme průběh pečení sledovat a péct takzvaně do zlatova.
-
Poté je vyjměte, nechte chvíli vychladnout a ještě vlažné je obalte v moučkovém cukru.