Originální domácí Croissanty z Francie hotové za chvilku a křupavé recept

Ingredience

  • 50 dkg mouky
  • 20 dkg másla
  • 1 dl zakysané smetany
  • 2 dkg sypkých kvasnic
  • 1 lžíce cukru
  • 1 malé sklenice mléka
  • 1 špetka soli
10x
00:30
Střední

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny, které jsme uvedli výše, je třeba jenom smíchat. Nic více není třeba dělat.
  2. Těsto by mělo být důkladně prohněteno. Potom si zaslouží odpočívat. Dejte ho do lednice zhruba na 1 hodinu. Díky tomu se složky jak lépe propojí, tak dojde i k tomu, že bude těsto více nadýchané.
  3. Vždy odkrojte kousek těsta, vyválejte z něho tenký kruh a máte základ, do kterého dáte zhruba jednu lžičku náplně dle vaší chuti.
  4. Potom už jenom zabalíte a vložíte na plech vyložený pečicím papírem. Takto postupujete dále, dokud nezpracujete veškeré těsto.
  5. Troubu si předehřejte na 180 stupňů Celsia a jakmile bude připravena, vložte je do ní. Doba pečení se odvíjí hlavně od velikosti jednotlivých kusů. Doporučujeme průběh pečení sledovat a péct takzvaně do zlatova.
  6. Poté je vyjměte, nechte chvíli vychladnout a ještě vlažné je obalte v moučkovém cukru.
data-matched-content-rows-num="1" data-matched-content-columns-num="3" data-matched-content-ui-type="image_stacked" data-ad-format="autorelaxed"