Ořechová roláda s medem z hrnečku připravená za 25 minut recept

Ingredience

  • 5 vajec
  • 1 lžíci medu
  • 1 šálek polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • ½ šálku cukru krystal
  • vanilkové aroma
  • 1 plechovku karamelového Salka
  • 1 šálek mletých ořechů
  • 2 polévkové lžíce medu
  • Lžičku mleté skořice
  • Mleté ořechy (navrch)
4x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

  1. Troubu zapneme na 180 stupňů a plech vyložíme pečícím papírem. Vejce ušleháme s cukrem do hladké pěny. Vmícháme med a postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva a nakonec přimícháme také vanilkové aroma. Těsto rovnoměrně navrstvíme na plech a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 10-15 minut.
  2. Veškeré suroviny na krém smícháme v míse. Upečený plát těsta potřeme krémem. Ne však celým množstvím krému. Část krému odložíme bokem. Těsto pevně srolujeme a vrch potřeme zbylým krémem.
  3. Roládu můžete vcelku, nebo rovnou nakrájenou, ještě obalit ořechy. Jednoduše ji v nich vyválejte.

zdroj: bidista.com