Obrácený jablečný koláč recept

Ingredience

  • 3 ks jablko
  • 100 g máslo
  • 100 g med
  • 1/2 balení listové těsto
  • 1 ks citron
  • 7 g sůl hrubozrnná
6x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Z citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.
  2. Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Zastříkneme je citronovou šťávou.
  3. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme med a citronovou kůru. Chvíli povaříme. Tuto směs nalijeme na dno koláčové formy. Na to naskládáme jablka. Jablka přikryjeme rozváleným plátem těsta a okraje těsta vmáčkneme jakoby dovnitř. Ještě těsto několikrát nařízneme.
  4. Pečeme na 200 °C 35 minut.
  5. Necháme trošku vychladnout a poté koláč vyklopíme tak, aby jablka byla nahoře.
  6. Po vychlazení ještě posypeme hrubozrnnou solí a podáváme.
  7. Videonávod: