Netradiční Linecké fantastické těsto z jogurt a bez vajec recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 20 porcí
  • 1 minuta
Jan, 10. 11. 2019

Pro 20 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • V misce smícháme sypké přísady - prosátou mouku, moučkový cukr. Pak přidáme i nakrájené máslo a jogurt, vypracujeme jednotné těsto, které vyformujeme do tvaru bochníku a zabalíme ho do potravinářské fólie. Dáme odležet na 1 hodinu do chladničky, nebo je-li venku chladno tak klidně i na okno.
  • Potom těsto rozválíme a vykrojíme tvary, které ukládáme na papírem vyložený plech.
  • Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 10 minut. Záleží na tloušťce těsta a velikosti tvarů, proto sledujeme. Nepečeme zbytečně dlouho, abychom těsto nevysušily, pak budou tvrdé.
  • Upečené tvary klasicky slepíme marmeládou a posypeme práškovým cukrem.