Nepřekonatelný koláček Rumburak recept

Ingredience

  • 250 ml smetany na šlehání
  • 80 g moučkového cukru
  • 700 g mascarpone nebo jemného tvarohu
  • 2 ks vajec
  • 1 hrnek mléka
  • 1 hrnek kr. cukru
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 bal. Prášek do pečiva
  • 2 lžíce kakaa
  • 1/2 hrnku oleje
  • 100 g hořké čokolády
  • 50 g rostlinného tuku
10x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

Krémová náplň:

250 ml smetany na šlehání
,80 g moučkového cukru
,700 g mascarpone nebo jemného tvarohu

těsto:

2 ks vajec
,1 hrnek mléka
,1 hrnek kr. cukru
,2 hrnky polohrubé mouky
,1 bal. Prášek do pečiva
,2 lžíce kakaa
,1/2 hrnku oleje

Na vrch:

100 g hořké čokolády
,50 g rostlinného tuku

  1. Všechny suroviny na těsto vymícháme do hladka.
  2. Těsto navrstvíme na vymazaný plech.
  3. Pečeme na 170 stupňů cca 22 minut.
  4. Mezitím si připravíme náplň. Mascarpone rozmícháme v míse s cukrem a přimícháme i vyšlehanou smetanu. Po vychladnutí korpusu něj náplň rovnoměrně naneseme. Nakonec ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s rostlinným tukem. Můžeme tvaroh pouze pokapat (při menším množství čokolády), nebo jej potřít celý. Necháme ztuhnout v lednici minimálně  3 hodiny .
  5. Můj tip: korpus se mi po upečení zdál trochu suchý a tak jsem ho pokapané uvařeným kakaem a bylo to skvělé, doporučuji.
  6. Přejeme vám dobrou chuť! 🙂