Nepřekonatelný koláček Rumburak recept
- Sředně těžká přípava
- 10 porcí
- 0 minut
Pro 10 porcí
Ingredience
Postup přípravy
-
Krémová náplň:
250 ml smetany na šlehání
,80 g moučkového cukru
,700 g mascarpone nebo jemného tvarohutěsto:
2 ks vajec
,1 hrnek mléka
,1 hrnek kr. cukru
,2 hrnky polohrubé mouky
,1 bal. Prášek do pečiva
,2 lžíce kakaa
,1/2 hrnku olejeNa vrch:
100 g hořké čokolády
,50 g rostlinného tuku- Všechny suroviny na těsto vymícháme do hladka.
- Těsto navrstvíme na vymazaný plech.
- Pečeme na 170 stupňů cca 22 minut.
- Mezitím si připravíme náplň. Mascarpone rozmícháme v míse s cukrem a přimícháme i vyšlehanou smetanu. Po vychladnutí korpusu něj náplň rovnoměrně naneseme. Nakonec ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s rostlinným tukem. Můžeme tvaroh pouze pokapat (při menším množství čokolády), nebo jej potřít celý. Necháme ztuhnout v lednici minimálně 3 hodiny .
- Můj tip: korpus se mi po upečení zdál trochu suchý a tak jsem ho pokapané uvařeným kakaem a bylo to skvělé, doporučuji.
- Přejeme vám dobrou chuť! 🙂